070 - 352 11 92 Afspraak Inschrijven

Tandvleescorrecties Den Haag

Ontstoken tandvlees wordt weer gezond

Gezond tandvlees is roze, ligt strak om de tanden en kiezen en bloedt niet als u uw tanden poetst. Als u tandplak niet goed verwijdert, kunnen de bacteriën in de plak ervoor zorgen dat uw tandvlees ontstoken raakt. Rood, gezwollen of bloedend tandvlees duidt er meestal op dat het ontstoken is (gingivitis). In een vroeg stadium kan de tandarts of mondhygiëniste de beginnende tandvleesaandoening veelal eenvoudig behandelen door het verwijderen van tandplak en tandsteen. Zonder behandeling kan een diepere tandvleesontsteking of parodontitis ontstaan: Ontstoken tandvlees komt los te staan waardoor de ruimte tussen tand en tandvlees (pocket) ruimer en dieper wordt. De ontsteking kan zich verder uitbreiden tot het kaakbot met als gevolg dat vezels en kaakbot worden afgebroken. Tanden en kiezen komen dan los te staan en door teruggetrokken tandvlees komen wortels bloot te liggen. Gelukkig kan ook parodontitis goed worden behandeld, zodat het tandvlees weer gezond wordt.  

Maak direct een afspraak 

Geavanceerde tandvleescorrecties

Matige tot ernstige tandvleesaandoeningen vereisen veelal een geavanceerde tandvleescorrectie. Deze behandeling richt zich op het bestrijden van tandvleesontstekingen, zodat het verlies van weefsel stopt. Hierna kan in sommige gevallen bot en tandvlees gedeeltelijk opnieuw worden opgebouwd. Onze tandarts-parodontoloog heeft alle kennis in huis om een tandvleescorrectie zorgvuldig en professioneel uit te voeren. De tandvleescorrectie bestaat uit:

  • Intake: afnemen van anamnese en het mond- en röntgenonderzoek
  • Parodontale behandeling: zorgvuldige reiniging van uw gebit
  • Herbeoordeling: parodontaal mondonderzoek
  • Chirurgische behandeling: indien tandvleesproblemen nog niet zijn genezen
  • Evaluatie en nazorg: periodieke controle en preventieve mondzorg

Meer weten over ontstoken tandvlees en tandvleescorrecties? Belt u ons gerust voor meer informatie of advies. U kunt ons telefonisch bereiken via 070 - 352 1192.

Maak direct een afspraak 

Aantoonbaar de beste tandartspraktijk in Den Haag

070 - 352 11 92 contact