070 - 352 11 92 Afspraak Inschrijven

Inlays en onlays

Mogelijk alternatief voor een vulling of kroon

Wanneer u een slechte of afgebroken kies heeft, dan kan deze worden hersteld met een vulling. Het nadeel van een vulling kan zijn dat uw kies minder sterk wordt. Wanneer vullen niet meer mogelijk is, kan een kroon worden geplaatst, maar die heeft weer als nadeel dat er veel van de tand of kies moet worden afgeslepen. Daarom kan de tandarts in bepaalde gevallen kiezen voor een inlay of onlay. Een inlay wordt in het kauwvlak van de kies geplaatst. Een onlay wordt deels over de kies geplaatst en is daarom iets groter.

Maak direct een afspraak 

Het plaatsen van een inlay/onlay

  • De oude vulling en het aangetaste tandweefsel worden verwijderd
  • Gebitsafdruk om de vorm van de inlay/onlay te bepalen
  • Kleurkeuze van de inlay/onlay die naadloos aansluit bij uw gebit
  • De inlay/onlay wordt in uw kies bevestigd

Kosten van een inlay/onlay

De overheid heeft samen met de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) de maximum tandartstarieven vastgesteld voor alle tandartspraktijken in Nederland. De kosten van de tandartsbehandelingen zijn in verschillende categorieën onderverdeeld. De kosten voor een inlay/onlay vallen onder de R codes. Hier vindt u de tarievenlijst van Tandheelkundig Centrum Altman in Den Haag.

Benieuwd of een inlay/onlay voor u de oplossing is? Belt u ons gerust voor meer informatie of advies. U kunt ons telefonisch bereiken via 070 - 352 1192.

Maak direct een afspraak 

Aantoonbaar de beste tandartspraktijk in Den Haag

070 - 352 11 92 contact